Radiation treatment is becoming increasingly popular in the modern food industry. EPR spectrometry can be used to monitor the quality of irradiated products and for estimation absorbed doses as a fast and highly accurate method. In this paper, we conducted a literature review of the EPR spectra of food products of plant and animal origin and constructed the EPR signal of eggshells.
Translated title of the contributionInvestigation of Radiation-induced Signal in Eggshell by Electron Paramagnetic Resonance
Original languageRussian
Title of host publicationАктуальные проблемы развития естественных наук : сборник статей участников XXIII Областного конкурса научно-исследовательских работ «Научный Олимп» по направлению «Естественные науки»
Subtitle of host publicationсборник статей
Place of PublicationЕкатеринбург
PublisherФедеральное государственное автономное образовательное учреждение высшего профессионального образования "Уральский федеральный университет им. первого Президента России Б.Н. Ельцина"
Pages135-140
Number of pages6
ISBN (Print)978-5-91256-506-9
Publication statusPublished - 2020

    GRNTI

  • 34.49.00

ID: 20372620