Radiation technologies are widely used in the food and agricultural industries. In this regard, there is a need to monitor the doses used for processing products. Depending on the need, it is possible to choose the optimal types of dosimetric systems. In this paper, a review of dosimetric systems used in modern practice is carried out. The conducted review makes it possible to determine the optimal types of detectors for use in technological processes of radiation treatment of products.
Translated title of the contributionDOSIMETRY TECHNOLOGIES USED IN RADIATION TREATMENT OF FOOD PRODUCTS: book chapter
Original languageRussian
Title of host publicationАКТУАЛЬНЫЕ ПРОБЛЕМЫ РАЗВИТИЯ ЕСТЕСТВЕННЫХ НАУК: сборник статей участников XXIV Областного конкурса научно-исследовательских работ «Научный Олимп» по направлению «Естественные науки»
Subtitle of host publicationсборник статей
Place of PublicationЕкатеринбург
PublisherФедеральное государственное автономное образовательное учреждение высшего профессионального образования "Уральский федеральный университет им. первого Президента России Б.Н. Ельцина"
Pages99-103
Number of pages5
ISBN (Print)978-5-91256-538-0
Publication statusPublished - 2021

    GRNTI

  • 34.49.00

ID: 29228328